Kroppen og Kosmos


Sammenhængen mellem makrokosmos og mikrokosmos er en fascinerende tanke, der strækker sig tilbage til antikken. Denne analogi foreslår, at mennesket (mikrokosmos) afspejler universet (makrokosmos) i struktur og funktion.

I astrologien er der en fascinerende forbindelse mellem stjernetegn, deres herskerplaneter, og forskellige dele af den menneskelige krop. Hvert stjernetegn siges at være styret af en specifik planet, som har indflydelse på bestemte kropsdele. Denne gamle praksis afspejler astrologiens holistiske syn på menneskets forbindelse med universet, hvor himmellegemerne ikke blot påvirker vores personlighed, men også vores fysiske velbefindende.

Vædderens herskerplanet er Mars

Herskerplaneten Mars symboliserer krig og lidenskab, giver Vædderen en naturlig tendens til at være modig og handlekraftig. I menneskekroppen siger man, at Vædderen hersker over hovedet.

Ved ubalance kan vædderen opleve hovedpine og tankemylder

Tyrens herskerplanet er Venus

Herskerplaneten Venus symboliserer kærlighed, skønhed og overflod. Denne forbindelse afspejles i Tyrens forkærlighed for komfort og sanselige nydelser, samt deres tendens til at være rolig og tålmodig. I menneskekroppen siges det, at Tyren hersker over halsen og stemmebåndene, hvilket understreger vigtigheden af kommunikation.

Ved ubalance kan tyren opleve spænding i nakken og irritation i hals og stemme.

Tvillingens herskerplanet er Merkur

Herskerplaneten Merkur er forbundet med kommunikation, intelligens og smidighed. Tvillingens tilknyttede kropsdel er lungerne, hvilket afspejler Merkurs indflydelse på åndedræt og livskraft. Det er vigtigt for tvillingen at kommunikere og udveksle viden, ikke kun på et mentalt plan, men også fysisk gennem åndedrættet.

Ved Ubalance kan tvillingen opleve vanskeligheder ved at udtrykke sig.

Krebsens herskerplanet er Månen

Herskerplaneten Månen symboliserer omsorg, intuition og følelsesmæssig dybde. Månen repræsenterer også det feminine og modtagende, hvilket afspejles i Krebsens karakteristika som moderlig og beskyttende. I menneskekroppen associeres Krebsen med overkroppen og brystet, hvilket understreger tegnets forbindelse med næring og omsorg.

Ubalance kan for krebsen opleves som spændinger i brystet og den øvre ryg.

Løvens herskerplanet er Solen

Herskerplaneten Solen symbolisere vitalitet, livskraft, energi og selvtillid. Løven er karismatiske og generøse af natur. Løven udstråler varme og har et stort hjerte, både bogstaveligt og i overført betydning.

Ubalance kan løven mærke som smerte i hjertet eller mental sorg.

Jomfruens herskerplanet er dvægplaneten Ceres

Herskerplaneten Ceres symboliserer næring og omsorg for det fysiske og materielle. Dette kan spejle sig i leverens rolle i kroppen, da den er afgørende for at filtrere og rense, hvilket afspejler Jomfruens rensende og vedligeholdende egenskaber.

Ubalance kan jomfruen opleve som problemer med fordøjelsen, svækket immunforsvar, eller ureguleret blodsukker.

Vægtens herskerplanet er Venus

Herskerplaneten Venus symboliserer kvaliteter som kærlighed, skønhed og kunst. Disse egenskaber kan også påvirke en persons følelsesmæssige og fysiske velvære, hvilket er tæt forbundet med det endokrine systems funktion, der regulerer hormoner og stemninger. Det endokrine systems rolle i at opretholde kroppens indre balance.

Ved ubalance kan Vægten opleve hormonelle forstyrrelser.

Skorpionens herskerplanet er Pluto

Herskerplaneten Pluto repræsenterer transformation og genfødsel. Skorpionens karakter manifestere sig i en stærk interesse for emner, der betragtes som tabu eller skjulte, herunder seksualitet og reproduktive organer. Skorpioner har en naturlig tilbøjelighed til at udforske dybderne af menneskelig erfaring, herunder de mest grundlæggende aspekter af livet som fødsel, sex og død.

Ved Ubalance kan Skorpionen opleve smerter og uønskede spændinger i bunden af kroppen.

Skyttens herskerplanet er Jupiter

Herskerplaneten Jupiter symboliserer ekspansion og optimisme. Skytten og Jupiter fremhæver en søgen efter viden og åndelig opvågning, som ofte fører til en bredere forståelse af verden og livet. Skytten associeres med hofterne, det kan forstås som en metafor for bevægelse og evnen til at tage springet ud i nye eventyr.

Ved ubalance kan skytte opleve bevægelseshæmning særligt omkring overlår og hofter.

Stensbukkens hersker planet er Saturn

Herskerplanten Saturn symboliserer struktur, autoritet og ansvar. Stenbukken symbolisere udholdenhed, ansvar og lederskab. Som et jordtegn, der er styret af Saturn, er det forbundet med struktur og stabilitet, hvilket afspejles i dets relation til skelettet, knoglerne og tænderne i menneskekroppen.

Ved ubalance kan stenbukken opleve stivhed og fastlåste led i kroppen.

Vandbærerens herskerplanet er Uranus

Herskerplaneten Uranus symboliserer elektriske forbindelser, pludselige ændringer og en direkte indstrømning af ideer. Vandbæreren er et luft tegn der er kendt for at være innovativ og retfærdighedssøgende. Herskerplaneten Uranus er forbundet til nervesystemet.

Ved ubalance kan vandbæreren opleve uro og sitren i kroppen.

Fiskenes herskerplanet er Neptun

Herskerplaneten Neptun er kendt for at være forbundet med det åndelige og det ubevidste, hvilket kan manifestere sig i både drømme og intuition. Neptun repræsenter en dyb længsel efter åndelig forbindelse. Fiskene er forbundet med fødderne, hvilket symboliserer behovet for at finde fast grund under fødderne i tider med usikkerhed.

Ved ubalance kan fiskene opleve forvirring og kaos. Hvilke kan resultere i en følelse af at være et offer for livets uforudsigeligheder