Kosmos og Ugedage


I mange kulturer og astrologiske systemer er dagene i ugen forbundet med bestemte planeter og guddomme. For eksempel er mandag associeret med Månen, tirsdag med Mars, onsdag med Merkur, torsdag med Jupiter, fredag med Venus, lørdag med Saturn og søndag med Solen. Denne struktur kan inspirere dig til at planlægge dine aktiviteter i overensstemmelse med den energi, som hver Planet-dag repræsenterer.

Mandag – monday eller moonday

Månen repræsenterer vores følelsesliv, og derfor kan mandagen føles lidt hårde og svære at komme igennem. Du kan med fordel  sørger for  at  du har tid til dig selv minimum 1 time i løbet af dagen ( stille tid uden mobil og andre)

Lav gerne aftaler med mennesker, der giver energi,  men hold det kort, så du ikke bruger al din energi for ugen på ugens første og mest følsomme dag.

Tirsdag – Nordisk Gud Tír

Tirsdag er faktisk opkaldt efter den nordiske gud Tyr, også kendt som Tír. Tyr er en enarmet gud for dueller og krig. Han svarer til den romerske krigsgud Mars. Mars er den udadvendte energi. Mars tilhører elementet ILD. Du kan på en tirsdag virkelig give den gas med den fysiske aktivitet . Der er virkelig mulighed for at få ordnet nogle ting hurtigt og effektivt. Pas på at det ikke bliver til noget sjusk, fordi du gerne vil nå det hele. Ild elementet kan have en tendens til at være utålmodig.

Mars-energien får os ofte til at sætter aktiviteter i gang, men Mars er ikke så god til at gøre tingene færdige. 

Onsdag er dedikeret til Merkur

Onsdag er forbundet med kommunikation og handel, hvilket afspejler Merkurs rolle som budbringer blandt de romerske guder.

På en onsdag kan du med fordel, tage den dialog som ofte er lidt svær.

Merkur er i oldtidens mytologi blev associeret med Hermes, den græske gud for handel, tyve, og vejledning for sjæle til underverdenen.

Torsdag er Thor`s dag

Torsdag er forbundet med planeten Jupiter, som repræsenterer vækst, held og overflod.

Aktiviteter påbegyndt på torsdage bærer Jupiters kvaliteter, såsom udvidelse og velstand, hvilket gør det til en gunstig dag for nye begyndelser og projekter, der kræver ekstra energi.

Fredag er forbundet med Venus

Planeten Venus er i nordisk mytologi knyttet til Frigg eller muligvis Freja, som begge repræsenterer kærlighed og skønhed. Dagen anses for at være en tid for nydelse.

Fredag kan også være en god dag for økonomiske aktivitet, som handler om at værdisætte.

Lørdag eller Saturday

Lørdag er forbundet med Saturn. Lørdag er dagen for refleksion og ansvar, hvilket afspejler Saturns egenskaber som forsigtighed og bevaring. I mange kulturer er lørdag en dag for afslutning og afrunding af ugens projekter, hvilket kan ses som en metafor for Saturns rolle i at holde styr på tiden.

Søndagen eller Sunday

Søndag er traditionelt set en dag for hvile og refleksion, en tid hvor mange vælger at slappe af og genoplade til den nye uge.

Det er en dag, der ofte er dedikeret til familie, hobbyer og personlige projekter, som giver en følelse af tilfredshed og forberedelse til de kommende dages udfordringer.

I mange kulturer betragtes søndag som ugens første dag, en frisk start og en mulighed for at sætte nye mål og intentioner.